Kwallensoep

Met griep in het Springersdiep

Afgelopen week begon voor mij met een flinke najaarsgriep: verkouden, hoofdpijn en pijnlijke spieren. Toch was er geen tijd om uit te zieken, want ik had een project in Zeeland gepland. Gelukkig herstelde ik snel genoeg om het werk uit te voeren.

De eerste avond maakten we een prachtige wandeling bij het strand van Oostkapelle. Langs de kustlijn vonden we een haaienei, een roggenei en enkele mooie schelpen. In de duinen zagen we een ree en enkele damherten, wat de avond extra bijzonder maakte.

De tweede dag waren we keurig op tijd klaar met het project. Het weer was prachtig, de zon scheen volop, en ik kon het niet laten om een stop te maken bij het Springersdiep. De Grevelingen is daar schitterend, en volgens Google was het water zo’n 17 graden Celsius. Ondanks de frisse temperatuur liet ik mijn neopreen pak in de auto en besloot toch het koude water in te gaan.

Het was even doorzetten, maar zodra ik onder water was, namen de adrenaline en wilskracht het over. Het water was helder en vol leven. De grote anemonen hier zijn werkelijk prachtig, en tot mijn verrassing zag ik ook een wijde mantel, iets wat ik hier nog nooit eerder had gezien. Na ongeveer drie kwartier snorkelen, klom ik voldaan uit het water om weer op te warmen.

Kortom, het project was een succes, en ondanks de griep was het een week om niet snel te vergeten!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *